Tweedehands bureaustoelen: duurzaam en voordelig

tweedehands bureaustoelen

Goede bureaustoelen op je werkplek zijn belangrijk. Je brengt er veel tijd door en comfortabel zitten is belangrijk. Door het prijskaartje hoef je je niet langer tegen te laten houden. Een professioneel gereinigde, tweedehands bureaustoel in goede staat lijkt nieuw, zonder dat je de hoofdprijs betaalt. Als je uitstekende stoelen op kantoor wilt voor een voordelige prijs, verdiep je dan eens in tweedehands bureaustoelen.

Soorten bureaustoelen

Er zijn verschillende soorten bureaustoelen verkrijgbaar.
Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen de volgende types:

Directiestoelen
NPR 1318 bureaustoelen
Ergonomische bureaustoelen

Directiestoelen zijn bureaustoelen waarbij de nadruk op het design en het zitcomfort ligt. Ze hebben vaak minder instelmogelijkheden dan ‘gewone’ bureaustoelen.

NPR 1318 bureaustoelen zijn stoelen volgens de Nederlandse Praktijk Richtlijn. De NPR 1318 richtlijn is eigenlijk het maatvoeringsprogramma van eisen voor Nederlandse bureaustoelen in het bedrijfsleven.

Ergonomische bureaustoelen zijn zo ontworpen dat ze ondersteuning bieden op de juiste plaatsen van het lichaam.
Dit zijn grofweg de drie hoofdtypes van stoelen die je kan onderscheiden bij het uitkiezen van een geschikte tweedehands bureaustoel.

Bureaustoel goed afstellen

Je hebt een goede tweedehands bureaustoel aangeschaft. Waar moet je dan eigenlijk op letten om prettig te kunnen werken? Het is in elk geval belangrijk om de zitting zo af te stellen dat je voeten plat op de grond staan. Het meest optimaal is, als de hoek tussen je boven – en onderbenen iets groter is dan 90 graden.

Voor je rug kan je er het beste voor zorgen dat je licht achterover zit, dus in een iets grotere hoek dan 90 graden. Ook de armleuningen (als je deze hebt) kunnen het beste zo staan, dat je boven – en onderarm in een hoek van 90 graden staan, of iets groter. Het is belangrijk dat je je schouders ontspannen kan laten hangen en dat je ze niet op hoeft te trekken.

Voordelen van een tweedehands bureaustoel

Gebruikte bureaustoelen hebben als groot voordeel dat je producten aan kan schaffen van topkwaliteit voor een lagere prijs. Dat is naast voordelig ook duurzaam. Er wordt wereldwijd veel materiaal weggegooid en verspild. Met tweedehands bureaustoelen maak je een mooi statement voor duurzaamheid.

Als je een startend bedrijf hebt kunnen gebruikte bureaustoelen ook een uitkomst zijn. Niet iedereen die een bedrijf start heeft het budget voor hoge kwaliteit stoelen. Een tweedehands bureaustoel van topkwaliteit kan dan een hele goede optie zijn.

Mooi, net en hygiënisch

Bij het aanschaffen van een tweedehands bureaustoel kan je altijd zien in welke staat deze verkeert. Daarnaast is de stoel grondig, professioneel gereinigd zodat hygiëne en een proper uiterlijk gegarandeerd zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een afgeleefd of groezelig meubel aanschaft. Ook een tweedehands bureaustoel past in een strak en stijlvol kantoor.

Tweedehands bureaustoelen: een goede aanschaf

Voordelig, comfortabel en duurzaam, is een tweedehands bureaustoel een uitstekende aanschaf. De staat van onderhoud is altijd duidelijk vermeld en de bureaustoelen zijn uitgebreid gereinigd, zodat ze schoon zijn en als nieuw ogen.
Als je waarde hecht aan een duurzame werkplek of een voordelige, goede stoel aan wilt schaffen is een tweedehands bureaustoel de moeite waard om je op te oriënteren.