Tafel dekken doe je zo…

In de video vind je stap voor stap hoe je een tafel kunt deken volgens de regels (zoals het hoort). Een mooi professioneel gedekte tafel is eigenlijk het juweeltje in je hotel of restaurant. Of gewoon voor bij jou thuis. Een mooi gedekte tafel maakt het plaatje eigenlijk compleet en draagt daarnaast ook bij aan een perfecte ochtend, middag of avond. Deze video laat de fijne kneepjes van het tafel dekken zien. Hieronder hebben we de tips voor tafel dekken toch nog even overzichtelijk voor je op een rijtje gezet:

  1. Aan de linkerkant van het bord leg je de vork(en) neer. Wanneer je een voorgerecht en een hoofdgerecht hebt, leg je de vorken naast elkaar neer.

stap-1-tafel-dekken

2. Aan de rechterkant van het bord leg je de messen neer en een lepel. Zo kom je weer een stapje verder bij een goed gedekte tafel.

stap-2-tafel-dekken

3. Boven het bord leg je zowel een kleine vork als een lepel zodat er ook bestek aanwezig is om te kunnen smullen van het overheerlijke dessert.

stap-3-tafel-dekken

4. Rechts boven het bord is het de bedoeling dat de glazen worden geplaatst op tafel.

stap-4-tafel-dekken

5. Zorg ervoor dat alles op de juiste plek ligt op de juiste afstand en synchroon ten opzichte van de andere plekken aan tafel. Het is dus van belang dat alles recht tegenover elkaar staat. Ter verduidelijking is hieronder een afbeelding toegevoegd.

stap-5-tafel-dekken

Zo heb je zowel in de video als in het stappenplan kunnen zien hoe je het best een tafel kunt dekken. Wil je de tafel graag opvrolijken met servetten? Dan vind je hier een aantal servettechnieken welke je gemakkelijk zelf kunt toepassen. Deze vormen een echte aanwinst voor op je tafel.