Servetten vouwen: Waaier

Servetten zien er soms heel saai uit, terwijl je daar eigenlijk iets heel leuks mee kunt doen. Zo kun je van je servetten bijvoorbeeld de waaier maken. Deze servettechniek geeft een elegant en decoratief resultaat! Dit is eigenlijk een klassieke vouwtechniek van de servetten. Het voordeel is dat je eigenlijk niets bijzonders nodig hebt om een waaier te maken zolang je maar wel over de juiste stijvere servetten beschikt. Volg snel het stappenplan voor optimaal resultaat!

Stap 1: We beginnen makkelijk. Leg het servet met de bedrukking of het patroon naar beneden voor je neer om gemakkelijk verder te kunnen met stap 2.

waaier-1

Stap 2: Vouw je servet in de helft en draai het open uiteinde naar je toe. Zo ben je weer een stapje dichterbij het eindresultaat om de dinertafel mooi te versieren met deze servetten.

waaier-2

Stap 3: Zorg er vervolgens voor dat je het servet tot de helft als een accordeon vouwt. Hiervoor moet je beginnen op een van beide smalle uiteinden.

waaier-3

Stap 4: Indien je de voorgaande stappen goed hebt doorlopen, is stap 4 nu aan de beurt! Vouw het servet in de helft met de accordeonplooien aan de buitenkant en de lange zijde van het servet aan de binnenkant.

waaier-4

Stap 5: Pak vervolgens de ongevouwen hoeken links en vouw ze diagonaal naar binnen toe. Als dit is gelukt, moet je alleen het laatste stukje onder het servet door vouwen.

waaier-5

Stap 6: Open het en zet het rechtop neer. Het eindresultaat is er: een mooie ventilator voor bij een heerlijk diner.

waaier-6

Is het toch niet helemaal gelukt? Bekijk de plaatsjes dan nog eens goed met de bijbehorende uitleg. Ben je benieuwd naar andere servettechnieken? Deze kun je hier vinden!