Servetten vouwen: Het zeil

Ben je gek van zeilen of een andere watersport? Dan is dit een ideale vouwtechniek voor je servetten om je tafel mee aan te kleden. Het is ook nog eens een van de meest eenvoudigste staande servetontwerpen die er zijn. Voor optimaal resultaat raden wij je aan om te kiezen voor een stijf servet.

Stap 1: Voor een mooi eindresultaat, zijn de eerste stappen het belangrijkst. Leg het servet daarom met de bedrukking en/of het patroon naar beneden voor je neer.
stap-1-zeil

Stap 2: Vouw na stap 1 vervolgens heel simpel het servet door de helft. Vergeet daarbij niet het open uiteinde naar je toe te leggen.
stap-2-zeil

Stap 3: De uiterst rechtse hoek van het servet vouw je schuin naar het midden van de zijde die het dichtst bij je ligt. Als je het goed doet, valt de rand van de klep in het midden van het servet zoals ook te zien op de afbeelding.
stap-3-zeil

Stap 4: Het is nu zaak dat je de laatste stap herhaalt voor de andere kant van het servet.
stap-4-zeil

Stap 5: Om de puntjes op de ‘i’ te zetten vouw je het servet in de helft door de punt naar het midden van het werkoppervlak te brengen waardoor de uiteinden naar achteren zullen vallen. Wij raden je aan de vouw te versoepelen zodat het zeil mooi rechtop staat.
stap-5-zeil

Zo heb je een snel en eenvoudig een gevouwen servet. Om te oefenen kun je dit stappenplan mooi herhalen voor de andere servetten voor de andere gasten. Laat het diner maar snel beginnen! Is het toch niet helemaal duidelijk hoe je tot het gewenste resultaat komt? Bekijk dan nog eens goed het stappenplan met de bijbehorende plaatjes. Op deze website vind je tal van andere servettechnieken waar je je tafel kunt voorzien van prachtige servetten.