Servetten vouwen: Franse vouw

Heb je een hoop servetten, maar weet je niet goed wat je ermee aan moet. Dan kun je voor de Franse vouw kiezen. Dit is niet alleen een leuke, maar ook een simpele manier om het servet te vouwen. Je hebt hier geen speciale vaardigheden en gereedschappen voor nodig. Het belangrijkst is dat je geschikte servetten hebt om deze servetten te vouwen in de Franse vouw. Indien je het onderstaande stappenplan volgt, dan kom je tot het mooie resultaat!

Stap 1: Leg het servet met de bedrukking of het patroon naar beneden voor je neer. Zoals je op de afbeelding ziet, leg je het servet neer zoals je hier ziet.

franse-vouw-1

Stap 2: Om een stapje dichterbij het eindresultaat te komen, vouw je het servet diagonaal door het midden zoals op de onderstaande afbeelding te zien. Heel simpel dus.

franse-vouw-2

Stap 3: Draai vervolgens het servet totdat de lange zijde aan de linkerkant ligt. Nu kun je verder met stap 4 die hieronder wordt beschreven.

franse-vouw-3

Stap 4: Vouw de verre hoek van je servet diagonaal naar je toe en vervolgens naar rechts. Als het goed is ligt de vouw nu ongeveer twee centimeter van de meest rechtse hoek en de nieuw gevormde punt een paar centimeter rechts van de linkerhoek. Bekijk de afbeelding voor wat extra uitleg.

franse-vouw-4

Stap 5: Ondertussen ben je bij de laatste stap aangekomen. Vouw de meest rechtse punt naar je toe en draai hem op dezelfde plaats als waar de laatste vouw in eerste instantie was. Een zeer stijlvol en ongecompliceerd resultaat is een feit!

franse-vouw-5

Wil je graag meer servettechnieken onder de knie krijgen? Op Bloxster vind je binnenkort meer dan twintig servettechnieken welke allemaal stap voor stap worden uitgelegd.