Servetten vouwen: Elegante bekervouw

Deze vouwtechniek lijkt een beetje op de paradijsvogel, alleen dan net wat makkelijker. Ook bij deze servettechniek kun je het best een gesteven servet gebruiken voor het beste resultaat!

Stap 1: Zorg ervoor dat het servet met de bedrukking en/of het patroon naar beneden voor je ligt.

elegante-bekervouw-1

Stap 2: Je dient nu het servet in de helft te vouwen en daarbij het open uiteinde naar je toe te draaien zodat je verder kunt met stap 3.

elegante-bekervouw-2

Stap 3: De eerste stappen waren nog niet zo makkelijk. Nu is het tijd om het servet in vieren te vouwen zoals te zien op de afbeelding.

elegante-bekervouw-3

Stap 4: De eerste drie stappen zijn nu uitgevoerd waardoor het tijd is om het hele servet op de accordeonmanier van hoek tot hoek te vouwen. Zorg ervoor dat je daarbij de open einden aan de top houdt zodat je stappen die hierna volgen ook nog goed uitvoerbaar blijven.

elegante-bekervouw-4

Stap 5: Vouw het servet door de helft zoals te zien is op de afbeelding. Het begint nu ook al wat te worden en het einde komt in zicht.

elegante-bekervouw-5

Stap 6: Wat het leuke is aan deze servettechniek, is dat je het servet vervolgens leuk kunt plooien in het glas dat je zelf wenst. Denk bijvoorbeeld aan een mooi wijnglas.

elegante-bekervouw-6

Stap 7: Je bent nog niet helemaal klaar! Het is nu de bedoeling dat je de losse hoeken met je vinders omhoog trekt. Zorg er dan wel voor dat ze gelijkmatig verdeeld zijn voor een mooi resultaat. Wille de kleppen niet blijven waar ze zijn? Dan kan strijken een oplossing zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een beetje zetmeel in het servet te doen wat ook kan helpen.

elegante-bekervouw-7

Zo heb je vrij eenvoudig een prachtig gevouwen servet. Uiteraard kun je blijven oefenen met de andere servetten om zo mooie elegante servetten te creƫren. Ben je benieuwd welke mogelijkheden er nog meer zijn om je servetten te vouwen? Op deze website vind je tal van andere servettechnieken waar je je tafel mee kunt aankleden.