X
    Categories: Eten

Servetten vouwen: De Tweeling kaarsenrol

Houd je niet van al te veel poespas, maar wil je je tafel toch leuk aankleden met onder andere je servetten? Kies dan voor de tweeling kaarsenrol! Dit is een servettechniek die niet alleen eenvoudig is, maar ook elegant en dat zonder strijken, strijven of drukken. Voor optimaal resultaat zal het wel helpen wanneer je gebruikmaakt van servetten van stijf materiaal zodat je grotere servetten gemakkelijk omhoog kunt houden.

Stap 1: Leg het servet met de bedrukking en/of het patroon naar beneden voor je neer zodat je gemakkelijk door kunt naar de volgende stap. Op het plaatje zie je wat er wordt bedoeld.

Stap 2: Om een stapje dichterbij het eindresultaat te komen, dien je het servet diagonaal doormidden te vouwen zoals te zien op de afbeelding.

Stap 3: Nu je het servet diagonaal doormidden hebt gevouwen, rol je vervolgens het servet van de lange zijde aan de punt zo stevig vast als je kunt. Een strakke rol zal uiteindelijk leiden tot een stijvere kaars bij het eindresultaat op je tafel.

Stap 4: De kaarsrol heb je net gevouwen, maar nu dien je ook deze door de helft te vouwen zoals te zien op de afbeelding.

Stap 5: Je hebt nu alle stappen voltooid en dus is het hoogtijd om het servet in de servetring te stoppen. Zet hem op je tafel en het diner kan beginnen!

Kom je er toch niet helemaal uit? Bekijk dan nog eens goed de afbeeldingen en stappen. Op deze website vind je overigens meer informatie over andere mogelijke servettechnieken waarmee je je tafel mooi kunt aankleden.