Nagelstyliste worden? Zo doe je dat

Nagelstyliste

Wil jij veranderen van baan/beroep of wil jij een nieuw beroep gaan leren? Ben jij gek op beauty en verzorging en wil jij een baan waarbij creativiteit centraal staat? Werk je graag met mensen en ben je op zoek naar een beroep waarbij geen enkele dag hetzelfde is? Dan is carrière als nagelstyliste iets voor jou. Wil jij nagelstyliste worden? Dan is een goede opleiding van groot belang. Wij hebben voor je op een rijtje gezet hoe jij een succesvolle nagelstyliste wordt.

De opleiding

Een opleiding tot nagelstyliste is niet overal te volgen. Zo is de opleiding tot nagelstyliste niet te volgen op een groot ROC bij jou in de buurt, maar alleen aan gespecialiseerde nagel- en beautyacademies. Voordat jij je inschrijft voor een opleiding tot nagelstyliste, is het belangrijk om goed te controleren welk instituut deze opleiding aanbiedt, of je voldoende begeleiding krijgt tijdens de lessen en of je niet alleen het vak nagelstyling wordt geleerd, maar ook hoe je een eigen nagelsalon moet runnen. Het is af te raden om een opleiding tot nagelstyliste te volgen die voornamelijk bestaat uit thuisstudie en nagenoeg geen klassikale lessen. Klassikale lessen zijn van groot belang om alle technieken zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Door te kiezen voor een opleiding nagelstyliste met een goede balans tussen klassikale lessen en zelfstudie en voldoende aandacht voor het zakelijke aspect van nagelstyliste zijn, ben je na het volgen van de opleiding niet alleen nagelstyliste, maar ook helemaal klaar voor het ondernemerschap.

Een eigen salon

Na het volgen van een opleiding tot nagelstyliste kan je ervoor kiezen om als nagelstyliste aan de slag te gaan bij een nagelsalon, maar je kan er ook voor kiezen om een eigen salon te openen. Het openen van een eigen salon heeft veel voordelen. Zo bepaal jij in een eigen salon zelf welke technieken, trends en stijlen je aanbiedt én kan je zelf jouw werktijden bepalen, wat een groot voordeel is wanneer je jouw werk moet combineren met het moederschap.

Bijscholing

Als nagelstyliste is bijscholing van groot belang. Dankzij cursussen en workshops blijf je op de hoogte van de laatste trends en technieken, waardoor jij jouw klanten altijd zo goed mogelijk van dienst kan zijn. Ook een nagel cursus of workshop kan je het beste aan een erkende nagel- of beautyacademie volgen. Door jouw cursussen en workshops te volgen aan een erkende nagel- en/of beautyacademie te volgen weet je zeker dat je de technieken op de juiste manier leert en kan jij jouw klanten altijd voorzien van prachtige nagels van hoge kwaliteit.