Met deze tips maak je arbeidsvoorwaarden aantrekkelijker

Benieuwd hoe je arbeidsvoorwaarden aantrekkelijker kunt maken? Wij vertellen je het graag! Je zult misschien denken dat je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden alleen kunt bereiken door een auto van de zaak aan te bieden of een fijne bonusregeling. Dat hoeft helemaal niet, want er zijn genoeg andere opties waarmee je arbeidsvoorwaarden aantrekkelijk kunt maken.

De voordelen van de werkkostenregeling

Door de nieuwe werkkostenregeling is het voor een werkgever interessant en fiscaal aantrekkelijk om maatregelen te nemen die jou als werkgever interessanter kunnen maken ten opzichte van andere bedrijven. De nieuwe WKR is op 1 januari 2015 ingevoerd waarbij een werkgever maximaal 1,2 procent van het totale fiscale loon kan besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor de werknemers. Voor het bedrag wat binnen de vrije ruimte valt, hoef je als werkgever geen loonbelasting te betalen.

Dé vijf tips

Zoals eerder aangegeven geeft de nieuwe werkkostenregeling de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden aantrekkelijker te maken door een of meerdere van de volgende tips toe te passen:

Tip 1: Een goed verzorgde studiedag
Geef je medewerkers een keer of meerdere keren per jaar een studiedag waar je bijvoorbeeld een lekker buffet aan vast kunt plakken. Zowel het eten als drinken wat natuurlijk niet geheel onbelangrijk is tijdens een lekker buffet hoort volgens de Belastingdienst bij de werkgerelateerde bijeenkomst. En juist daarom hoeft dit niet als belast loon te worden gezien. Voor een lunch gelden hiervoor weer net wat andere regels. De regels voor een lunch liggen daarom net wat ingewikkelder.

Tip 2: Parkeerplaatsen
Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je voldoende parkeerplaatsen voor je werknemers realiseert. Wil je een parkeerplaats bij het bedrijf aanschaffen voor je werknemer? Dat is geen probleem, en dit valt ook nog eens binnen de belastingvrijstelling als het om een plaats gaat die bij of vlakbij de werkplek is. Het uitgangspunt voor de fiscus is hierbij wel van belang. De parkeerplaats en de werkplek moeten namelijk dicht bij elkaar liggen.

Tip 3: Uit huis werken
De nieuwe werkkostenregeling biedt de werkgever de mogelijkheid om gereedschappen en ICT-middelen aan te schaffen die vrijgesteld zijn van belastingen. De werkgever bepaalt welke gereedschappen en/of ICT-middelen de werknemer nodig heeft. Dit valt ook wel onder het noodzakelijkheidscriterium.

Tip 4: Een fitnessabonnement
Als werkgever kun je jezelf ook onderscheiden door een fitnessmogelijkheid aan te bieden. De werkgever kan dit doen door de maandelijkse lasten hiervoor te betalen. Dit wordt gewoon belast, behalve als sport als preventief middel om risico’s van de werkomstandigheden te verkleinen. Indien de werkgever vanuit Arbo-oogpunt vindt dat een werknemer sterker kan worden met behulp van gerichte fitness, dan kan dat interessant zijn voor de werkgever. Dit moet dan wel zijn opgenomen in een Arbo-plan inclusief een fitnessschema. Is dat het geval? Dan mag er ook geen eigen bijdrage worden gevraagd aan de betreffende werknemer.

Tip 5: Intranet
Met een goed intranet kun je het werken met collega’s prettiger en efficiënter maken. Dit is een gebruiksvriendelijke interne internetomgeving waardoor de onderlinge communicatie tussen personeelsleden wordt verbeterd.

De HR-medewerker is verantwoordelijk voor het vinden en selecteren van de beste kandidaten. Deze persoon zal de geschiktheid, motivatie en persoonlijkheid van de kandidaat beoordelen. Hoe mooi de arbeidsvoorwaarden ook zijn. Wil je toch meer weten over de werkkostenregeling? Of de arbeidsvoorwaarden? Download dan deze whitepaper!