Beurs op de planning? Dit is belangrijk!

Beurs Webwinkel Vakdagen

Sommige bedrijven presenteren zich graag op beurzen en evenementen. Andere bedrijven moeten er weer niet aan denken. Deelname aan een beurs kan voor een bedrijf echter zeer waardevol zijn. Zo is het vaak een belangrijke zet in het vergroten van naamsbekendheid. Daarnaast is het mogelijk om met de juiste middelen de bezoekers om te zetten naar leads.

Maar hoe maak je van een beursdag een efficiënt marketingkanaal? Hoe val je op tussen alle andere standhouders op de beursvloer? Wij hebben enkele punten op een rijtje gezet die zeker jouw aandacht verdienen.

  1. Een opvallende, uitnodigende stand in huisstijl

Dat klinkt misschien een beetje logisch, maar het opmaken van een goede stand wordt vaak onderschat. Heel vaak wordt er op de valreep bijvoorbeeld een roll-up banner en een spandoek en daar blijft het mij. Maar met alle reclame-uitingen op een beursdag ben je daarmee echt dertien in een dozijn. Het is belangrijk dat jouw stand uitnodigt om een bezoekje te brengen. Dit kunt je doen met onder andere goede kleurstellingen, slogans en unieke of speelde elementen zoals het gebruik van audiovisueel materiaal. Denk ook aan zaken als tafels en stoelen, verlichting ondergrond en uiteraard de plek van jouw stand .

Het is tevens belangrijk – wellicht een open deur – dat je gebruik maakt van jouw huisstijl. Zeker in het kader van branding is dit essentieel. Je wilt namelijk wel herkenbaar zijn en blijven. De huisstijl is immers voor een deel de identiteit van jouw bedrijf.

Stand voorbeeld 1

Deze stand van de Rabobank valt wellicht op door het gebruik van verlichting (wel een creatief idee!), maar nodig verder niet echt uit. De opzet is vrij simpel en weinig innovatief. Het is een kleine ruimte, maar dat betekent niet dat je bij de basics hoeft te blijven. Ook met een kleine stand kun je indruk maken, bijvoorbeeld door meer in de hoogte te werken of gebruik te maken van goede verlichting.

Voorbeeld stand 2

Om een voorbeeld te geven van een stand waar bezoekers ongetwijfeld enthousiast over worden, tonen we deze stand van NNZ. Dit bedrijf maakt gebruik van steigerhout. Steigerhout is al steeds populairder binnenshuis, maar het is prachtig om te zien hoe deze trend ook wordt meegenomen naar de beursvloer. Het is uiteraard niet voor iedereen haalbaar om gebruik te maken van (steiger)hout, maar denk zeker eens na over het gebruik van andere innovatieve materialen!

  1. Maak gebruik van moderne apparatuur, zoals tablets en computers

We zien het steeds vaker op de beursvloer, maar toch zien we dat er nog niet optimaal gebruik wordt gemaakt van moderne apparatuur. Denk hierbij niet alleen aan bewegende beelden op een monitor of televisie, maar ook aan het gebruik van tablets op computers.

Vooral tablets kunnen heel goed worden ingezet om bezoekers informatie te tonen, om demonstraties te geven of om op deze manier gegevens van potentiële klanten te verzamelen. Omdat je een tablet uiteraard wel mooi wilt presenteren, zijn er verschillende oplossingen op de markt. Zo kun je gebruikmaken van een tablet vloerstandaard. Een goede standaard beveiligt de tablet tegen diefstal, beschermt het tegen krassen én zorgt voor een opvallend en uitnodigend beeld op de vloer.

Naast vloerstandaarden zijn er onder andere ook tablet wandhouders en tablet tafelstandaards. Welke houder of standaard het meest geschikt is, hangt grotendeels af van de toepassing en de opzet van de stand.

Tablet tafelstandaard    Tablet vloerstandaard   Tablet wandhouder

  1. Gemotiveerd personeel

Wellicht een zeer overbodige tip, maar misschien is vriendelijkheid nog de belangrijkste om het meeste uit je dag te halen. Deskundige medewerkers met een feeling voor commercie kunnen met enthousiaste verhalen bezoekers activeren om bijvoorbeeld gegevens achter te laten of een product of dienst af te nemen. Medewerkers zijn het visitekaartje van een bedrijf en kunnen op deze manier, ondersteund met een uitnodigende stand en apparatuur, een onuitwisbare indruk achterlaten bij beursbezoekers.

Wat zijn jouw ervaringen?

Bezoek je zelf weleens een beurs of sta je zelf weleens op beurzen? Wij zijn ontzettend benieuwd naar wat jij belangrijk vindt. Wat nodigt jou uit om een stand te bezoeken? En wat zorgt ervoor dat jij nieuwe klanten uit je dag kunt halen?