6 voordelen van VoIP

voordelen-van-voip

Bent u al bekend met VoIP? VoIP staat voor ‘Voice over IP’. Het betekent simpelweg dat er wordt gebeld met gebruik van het Internet. Deze vorm van telefonie wordt voornamelijk door zakelijke gebruikers afgenomen. Op dit moment maakt maar liefst 30% van de bedrijven in Nederland gebruik van VoIP.

Maar waarom is deze vorm van telefonie dan zo populair? Wat zijn de voordelen van VoIP ten opzichte van de ‘ouderwetse’ ISDN-verbinding? Wilt u weten of VoIP voor uw bedrijf ook een goede keuze is? Lees dan snel verder!

De voordelen van VoIP op een rijtje

We vertellen u graag kort en bondig meer over zes belangrijke voordelen van VoIP.

1. VoIP is gemiddeld 40% goedkoper

Een van de – wellicht de meest belangrijke – voordelen van VoIP is de kosten die u bespaart. Door gebruik te maken van VoIP telefonie kunt u tot wel 70% besparen op uw belkosten. Gemiddeld besparen bedrijven al direct 40% op kun belkosten.

Waarom is VoIP goedkoper? De kostenbesparing zit vooral in het feit dat u gebruik maakt van uw internetlijn. U hoeft daarom geen extra kosten te maken voor een additionele telefonielijn. Daarnaast zijn de instapkosten relatief laag, omdat ook hier geldt dat er geen extra kosten gemaakt hoeven te worden voor een extra aansluiting. Bovendien is er ook geen aparte telefooncentrale meer nodig.

geld-besparen-voip

2. VoIP integratie met mobiele telefonie

Binnen veel bedrijven wordt er gebruik gemaakt van zowel een vaste telefoonlijn alsmede een mobiele telefoon. De laatste wordt in veel gevallen het meeste gebruikt. Door deze constructie worden bedrijven al jaren op dubbele kosten gejaagd. Verschillende aanbieders bieden echter mobiele abonnementen aan welke zijn voorzien van verschillende additionele functionaliteiten welke ook beschikbaar zijn op een vast toestel. Hierdoor wordt de vaste telefoonlijn overbodig. Dit bespaart wederom kosten en u bent bovendien een stuk minder locatiegebonden!

Daarnaast werkt VoIP perfect in combinatie met veel verschillende smartphones. U maakt gebruik van een app waarmee u gemakkelijk kunt bellen via Wi-Fi of 3G/4G.

3. VoIP uitbreiden is zeer eenvoudig

Een ander voordeel van VoIP is de mogelijkheid om uw aansluiting volledig naar wens in te vullen. VoIP groeit met uw bedrijf mee. Heeft u een nieuwe medewerker aangenomen? Met een druk op de knop kan er een extra telefoonnummer worden gegenereerd.

4. VoIP aansluiten is ook zeer eenvoudig

U kunt uw VoIP-pakket zeer gemakkelijk aansluiten op het moment dat er al een Internetverbinding aanwezig is. U heeft dan nog een VoIP-telefoon nodig welke u met één kabel hoeft aan te sluiten op uw netwerk om gebruik te kunnen maken van VoIP.

locatie-onafhankelijk-voip

5. Locatie-onafhankelijk werken met VoIP

Door gebruik te maken van VoIP bent u veel minder locatiegebonden. U kunt met VoIP namelijk gebruik maken van hotdesking. Dit houdt in dat u uw telefoonnummer kun meenemen naar iedere willekeurige locatie die is voorzien van een VoIP telefoon. U meldt uzelf simpelweg aan met uw code en u kunt gebruikmaken van uw eigen telefoonnummer. Zo kunt u uw zakelijke nummer eenvoudig meenemen naar een andere vestiging of zelfs naar huis.

Dit maakt dat u een stuk flexibeler kunt werken, wat vooral wordt gewaardeerd binnen het MKB. U bent niet meer afhankelijk van uw vaste werkplek om gebruik te kunnen maken van de gewenste functionaliteiten. Meerdere vestigingen worden zo naadloos geïntegreerd en alle medewerkers bellen onderling gratis. Ingewikkeld doorverbinden en privé telefoondeclaraties zijn verleden tijd.

6. VoIP is maandelijks opzegbaar

Last but not least: bij veel partijen die VoIP telefonie leveren zit u niet vast aan langdurige contracten. Er wordt gewerkt met maandelijks opzegbare contracten, zodat u altijd uw flexibiliteit behoudt.

Gebruikmaken van de voordelen van VoIP?

Wilt u ook profiteren van de voordelen van VoIP? Er zijn meerdere bedrijven in Nederland die VoIP telefonie kunnen leveren en u kunnen helpen bij de aansluiting. Een van deze bedrijven is Van Dulst Automatisering uit Lage Zwaluwe. Met meer dan 20 jaar ervaring binnen automatisering is deze partij inmiddels uitgegroeid tot dé partij voor al uw ICT-vraagstukken.